De voordelen

van een Ardente inzethaard op maat

1.

Meer warmte

Wist u dat bij de traditionele open haard veel warmte direct door het rookkanaal naar buiten gaat? Dankzij het speciale gesloten systeem van de inzethaard circuleert de warmte beter en komt er meer warmte in uw huis. Zo blijft de aangename warmte heerlijk binnen. De warmteafgifte regelt u helemaal zelf. Verwarmt uw huis langzaam door de warmtepomp of vloerverwarming? Dan kunt u met de inzethaard snel ‘bijstoken’.

Sfeervol design, op maat gemaakt

Naast meer warmte, geniet u ook van het design van de haard. Dat is sfeervol, strak en tijdloos, met een glazen venster dat mooi zicht biedt op het vuur. De inzethaard past in vrijwel elk type open haard. De haard wordt precies ingemeten en op maat voor u gemaakt.

2.

3.

Minder houtverbruik, meer rendement

Het hout wordt in een gesloten haard optimaal verbrand. Door deze hogere verbranding heeft u 3 tot 4 keer minder hout nodig dan bij een traditionele openhaard. Hierdoor kan het rendement oplopen tot boven de 75%. Elke kilo hout geeft 4 kilowatt warmte.

Veilig stoken

Omdat de inzethaard afgesloten is met een glazen deur, kunt u rustig weglopen van de brandende haard zonder dat u bang hoeft te zijn voor vonken of rook in de kamer. Er is dus minder risico op brand. Het vuur brandt rustig vanwege de luchtregeling.

4.

5.

Minder tocht

Bij een traditionele openhaard gaat veel warmte direct naar buiten. Door verplaatsing van de lucht in de kamer ontstaat er tocht. Bij een gesloten haard wordt de warmte weer afgegeven aan de kamer waardoor er minder luchtverplaatsing is en u minder tocht voelt.

Schoon, schoner, schoonst

Door het stoken van een gesloten haard ontstaat er meer rendement en minder uitstoot van fijnstof. Dat is goed nieuws voor het milieu én voor uw buren. Daarnaast heeft u minder last van rook, omdat het vuur indeze haard ook de rookgassen verbrandt. Doordat het hout optimaal verbrand wordt, blijft er minder as over. De haard heeft daarom ook geen aslade. Die hoeft u dus ook niet schoon te maken! Er blijft van1 kilo hout slechts 5 gram as over.

6.